Wednesday, December 30, 2009

Rezeki o Rezeki....

Gaji aku bulan ni lambat....

Apa nak buat...sebab aku sekarang buat bisnes dengan kawan aku.....Dan disebabkan bisnes aku ni based on project claims.....kalau claims sangkut, maka aliran kewangan akan terjejas.....

Dulu ingat bila dah kerja sendiri senang nak keluar tabligh .... tapi sebenarnya keluar tak keluar hanya dengan pilihan Allah, jadi jangan mimpi la dengan senang kita dapat KELUAR walau pun bekerja sendiri....

Cuma satu hari nanti, mahu tak mahu ..... kita akan diKELUARkan dari rumah kita bila kita dah tutup mata.....

Apa yang aku nak cakap hari ini tentang kondo aku kat Bandar Hussein Onn.... (rumah aku kat Saujana Impian)... Tapi berkat rezeki anak-anak, dapat beli jugak kondo ni....

Aku beli kondo ni or kondo ni siap tahun 2000. Aku ambil kunci lebih kurang lepas aku balik dari keluar IPB 4bulan....

Kondo ni dah fully furnished siap perabut, fridge, washing machine, dapur, tv dan lain-lain kelengkapan rumah...

Aku anak beranak sekali sekala je datang menjengah kalu cuti sekolah tapi dah lama betul tak pergi sebab anak aku tengah periksa dan cuti sekolah pun banyak tuisyen....

Lama dah mesyuarat and setuju dgn wife yg kitaorang nak sewakan kondo ni tapi at fully furnished nye rate la.....jadi bulan ke bulan, tahun ke tahun....tak jadi jadi jugak....aku dok bayar juga kat bank tiap tiap bulan....

Jadi nak jadikan cerita...kawan aku Athla, kerja dia bawa teksi.... Dan sejak kebelakangan ni, dia ada berkawan dengan Pak Arab dari Oman yg baru nak start PHD program.... dan dia orang tengah cari rumah....

Lalu dia teringat la muka aku....Last last runding nya runding... Pak Arab tu bersetuju nak sewa sebulan dulu.....kalu OK dia akan sambung untuk 3 tahun sepanjang PHD program dia.....

Jadi masyukla sikit.....hehehe.... dapat jugak cover bayar apa apa yg patut...

Yang penting nya kalau Allah nak bagi rezeki, dengan cara apa sekali pun dia akan bagi.... bukan nya aku cari pun (niat tu memang ada)... aku cuma buka mulut bagi tahu member member terdekat....

Allah Maha Kuasa, Makhluk langsung tak ada kuasa.....

2 comments:

ziarah76 said...

alhamdulillah, kira masyukkk jugak tu

Ahmad Al-Hadi said...

alhamdulillah...lega jugak....