Friday, December 25, 2009

Aku masih seorang domba..

Mesej dari hisham jabir, sahabat karkun aku:

Jemaah 3 hari dari saujana impian brkumpul di surau jam 10am pd jumaat 25/12/09 : 1. Alhadi 2. Hisham 3. Abd Mujib 4. Razif 5. Rashidi 6. Ilyas 7. Ashraf 8. Wak Mastur 9. Hj Anuar 10. Zul Impian Murni 11. Hj Ramli 12. Abd Aziz 13. Kamal 14. Zulfikri 15. Hj K 16. Wan Zuhairin 17. Tun Amir 18. Tun Azwan 19. Nizam. 20. Zamri. Harap maklum.

..Pandai-pandai je hisham letak nama aku first sekali dlm list tu..

Aku ni domba..memang akan ketinggalan nya.. Aku bagi tahu kat wife aku yg aku nak kuar 3h agi. "Tak payah kua la.. Awak kua tak kua pun..sama je (bahasa sebenar yg digunakan lebih pedas tapi aku sensored)..

So bila sampai masa nya, aku jadi malas la nak kua. Malas nak gaduh. Biarkan. Akukan domba. Selalu tertinggal.

Tak apa... I will return.. Ya Allah kau lebih mengetahui apa dalam hati ku.


Sent via BlackBerry from Maxis

4 comments:

ziarah76 said...

isteri memang beri banyak pengaruh kpd suami. Berikan kelebihan kpd isteri.
Maksud hadis lebih kurang berbunyi, Isteri yg redha suaminya keluar di jalan Allah akan masuk ke syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya. (1 hari akhir = 1,000 tahun dunia).
Isteri akan jadi ketua bidadari di syurga.
Segala pahala yang suami dapat ketika berada di jalan Allah, isteri juga akan dapat, tanpa mengurangkan sedikitpun pahala si suami.
etc..
saya tulis ni untuk saya jugak.

Ahmad Al-Hadi said...

Sdr Ziarah76,
Terimakasih ya sahabat....
Doa utk saya & ummat...

domba Jr. said...

Anak sedara aku cakap ada orang tulis pasal aku kat blog dia...aku ingatkan sapa yang pandai-pandai mengumpat aku...oh! rupa2nya kau.

Apasal aku letak nama kau pertama sekali? Sebab kau guru aku la...itu pun mau tanya lagi ke? Aku banyak belajar usaha dakwah dari kau...cuma sekarang pelajaran aku dari kau ada sedikit terbantut...hehe...

Aku rasa kau lah karkun yang paling banyak "ikram" bini...cuma aku rasa dah sampai masa guna approach lain...kahwin sorang lagi!! hehe...

Ahmad Al-Hadi said...

Domba Jr Sahb,
Orang lama la bagi taw aku... kalu nak senang buat usaha, nak pujuk istri buat masturat kena la banyak ikram....

Tapi tak jalan-jalan jugak.... jadi mungkin sudah tiba masa untuk tukar gear..... kena maklumkan tapi tak perlu izin kan....

hahahahaha......